CVO Academie start 11 december 2018!

Geplaatst op 22-11-2018

Eerste congres van de CVO Academie: ‘Jij bepaalt!’
Op 11 december vindt als opening de eerste CVO-brede conferentie plaats. Alle medewerkers komen die dag bijeen in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Het doel is kennis en ervaring onderling uit te wisselen, zodat er over de grenzen van onze vestigingen van elkaar geleerd kan worden.

Innovatie en verbetering

Soms gaat het om innovatieve, nieuwe projecten, op zelfs landelijk niveau. Soms gaat het om verbetering van bestaande processen, die het lesgeven vergemakkelijken en werkdruk verlichten. Soms betreft het anders leren kijken, waardoor andere mogelijkheden zichtbaar worden, zoals het locatie-onafhankelijk lesgeven.

Geboorte van de CVO Academie
De wens om concreet vorm te geven aan het speerpunt ‘bevlogen en bekwaam personeel’, genoemd in het koersplan, heeft geleid tot de ontwikkeling van in-company-leren. Insteek hierbij is een professionele aanpak en serieuze ontwikkelmogelijkheden voor medewerkers creëren die op lange termijn houdbaar blijven. Niet alleen leren van elkaar, maar ook externe professionals dragen hiertoe bij. Onderliggend doel is natuurlijk werken vanuit je hart, met het oog op verhogen van de kwaliteit van ons onderwijs. Zo zijn onze leerlingen er het meeste bij gebaat.

The Why
Want daar doen wij het allemaal voor: onze middelbare scholieren zich helpen ontwikkelen tot zelfbewuste jongvolwassenen die midden in de samenleving staan, zich bewust zijn van hun talenten en deze weten te benutten ten behoeve van henzelf en hun omgeving. Hoe beter ontwikkeld je bent als onderwijzer, gids, coach, hoe meer je hen te bieden hebt. Zo komen we allemaal verder.

Media
  • Inspiratie en motivatie