CVO ’t Gooi – Contrei Vriendelijk Onderwijs in ’t Gooi

Geplaatst op 28-11-2018

Ook wij als onderwijsinstelling voelen ons verantwoordelijk voor het milieu. Als school ben je een voorbeeld voor je omgeving, voor je medewerkers en leerlingen. Het terugdringen van CO2 gaat ons allemaal aan. Zeker nu het kabinet de doelstelling heeft aangescherpt naar 49% uitstootvermindering in 2030, vinden wij het nog belangrijker om leerlingen een goed voorbeeld te geven.

Zonnepanelen, slimme meters en betrokkenheid creëren
De verduurzaming wordt snel doorgezet en stappen genomen daar waar het kan. Slimme meters worden op korte termijn geïnstalleerd en middels een EcoPanel bij de conciërge kunnen leerlingen en medewerkers het totale energieverbruik en CO2-uitstoot per dag monitoren. Afgezet tegen het verbruik en uitstoot bij andere scholen is een beeld te vormen hoe wij presteren. Het Gezonde School-predicaat krijgt zo een andere dimensie.

Deze zomer maken wij weer een grote stap
Deze zomervakantie worden ook op het dak van het Comenius College, onze grootste locatie, zonnepanelen geplaatst. Het Ecopanel zal ook de oude en nieuwe cijfers weergeven, afgezet tegen dezelfde periode vorig jaar, om het verschil te laten zien. Hierdoor hopen wij onze leerlingen bewuster te maken van hun gedrag op het milieu. En te kiezen de fiets te pakken bijvoorbeeld waardoor de auto van ouders een dag thuis kan blijven.

CO2 naar benee
Scheiden van afval hoort hier ook bij. Bewuster worden van je vervuilende gedrag en je betrokken voelen doordat jij de meter positiever uit kan laten slaan en duidelijk verschil kan maken, werken motiverend om goed gedrag voort te zetten. Dit past helemaal in onze cultuur van Positive Behaviour Support.