Activiteiten

Worden er leuke dingen georganiseerd op het Hilfertsheem College

Nou en of! Het begint al meteen in de eerste schoolweek met de introductiedagen. Dan is het altijd erg gezellig! Een paar voorbeelden; er is een quiz en een puzzeltocht en er zijn spelen om je klasgenoten snel te leren kennen. Ook is er een leuke activiteit bij bewegingsonderwijs. In maart organiseren we een wintersportdag met diverse activiteiten.
In de loop van het jaar vinden ook nog andere activiteiten plaats. Dat kan een klassenavond zijn, maar net zo goed een andere leuke activiteit met je klas. Ook wordt er een feestavond georganiseerd voor alle klassen van een bepaald leerjaar samen. Verder besteed elke leerling in het eerste leerjaar één dag aan een maatschappelijke stage, in leerjaar twee is dat drie dagen.

Aan het eind van het schooljaar hebben we een projectweek. Je kunt dan een hele week lang elke dag een andere activiteit doen. Je kunt kiezen uit bijzondere sporten, zoals bijvoorbeeld handboogschieten, maar ook uit allerlei korte cursussen die niets met sport van doen hebben. Voorbeelden van dit laatste zijn: EHBO, fotografie, visagie en zingen.

In het derde en vierde leerjaar van het vmbo ga je op stage. Je gaat dan twee weken lang gaan kijken en meedoen in een bedrijf, een kantoor of een instelling waar ze het soort werk verrichten dat jij later ook wilt gaan doen.

Houd de website regelmatig in de gaten om te zien welke activiteiten er gepland zijn!
Hilfertsheem College | Lieven de Keylaan 58 1222 LH Hilversum | tel: 035 - 6831557 | fax: 035 - 6858297 | info@hilfertsheem.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV