Design & Innovation

Design & Innovation (D&I) is een fantastisch nieuw vak dat we sinds schooljaar 2015-2016 aanbieden in de bovenbouw. Landelijk staat dit vak ook wel bekend als informatietechnologie voor de theoretische leerweg (ITTL). Het vak wordt dit schooljaar nog maar op een klein aantal scholen in Nederland aangeboden. Daarmee staat de school aan de basis van een aantrekkelijk en zeer eigentijds programma van media, design en ICT.

 

Wat leer je bij D&I?

Met behulp van de enorme hoeveelheid kennis die online te vinden is ga je samen met de docenten op onderzoek uit. Je werkt met de nieuwste technieken en software en leert programma’s zoals Photoshop, Sketch-Up en Wordpress. Je gaat aan de slag met 3D-printers, robotica en programmeren. Kortom, een innovatief vak gericht op de toekomst!

 

Wie kan D&I volgen?

Om dit vak te kunnen volgen moet je nieuwsgierig zijn, zelfstandig kunnen leren en goed kunnen samenwerken. Verwacht niet dat de docent je alles gaat vertellen, je moet zelf veel uitzoeken. Als je op deze manier leert werken kan je alles leren wat je maar wilt, ook als je niet meer op school zit. D&I past in alle profielen en je leert vaardigheden die in elk beroep belangrijk zijn.

 

Beoordeling

Bij D&I schrijf je op je eigen blog wat je hebt gemaakt en geleerd. Op basis van deze blog word je beoordeeld. D&I is een examenvak, maar er is geen Centraal Examen. In leerjaar 4 werk je aan een grote opdracht (de specialisatie) die je examencijfer vormt. Wat deze opdracht inhoudt, bepaal je vooral zelf!

De Savornin Lohman | v. Ghentlaan 51 1215 PN Hilversum | tel: 035 - 624 02 61 | fax: 035 - 624 62 16 | post@savorninlohman.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV