Ondernemende mavo

Ontdek je talent

Ieder kind heeft talent, maar soms moet hij dit eerst ontdekken.

  • ·         Durf jij nieuwe uitdagingen aan te gaan? Haal je certificaat voor versterkt Engels (Anglia) of Frans (Delf).
  • ·         Houd jij van een goede discussie, onderbouwd met sterke argumenten? Doe met het Sav-team mee aan het Nederlands Kampioenschap debatteren!
  • ·         Geef je graag jouw mening en wil je echt dingen verbeteren aan de school? Dan ben jij van harte welkom in de Leerlingenraad.

 

Maatwerk voor topsporters

Ben jij een talentvol (top)sporter met een NOC*NSF-status? Dan bieden wij als Topsport Talentschool jou maatwerk om in sport én school top te presteren. Je komt in aanmerking voor extra begeleiding bij je studie en we passen je programma of rooster aan.


Technologie-talent

Ook in de virtuele wereld kun jij kijken wat je kunt. Bij het vak Design & Innovation leer je over ICT, media en design. Denk aan:

·         Photoshop;

·         SketchUp (3D-ontwerpen);

·         robotica;

·         app-design;

·         mediawijsheid en het voorkomen van cyberpesten.

Het is niet de vraag of, maar welk talent je hebt.

 

In een supersfeer

Op de Sav werk jij aan de ontwikkeling van jezelf als individu en als lid van de groep. Onze leerlingen vinden het belangrijk dat ze zich gekend voelen op school; je zal je vast geen ‘nummer’ voelen op de Sav. De lijnen met je coach en de docenten zijn kort en duidelijk. Zij staan klaar voor jou en de klas. Als het leren niet vanzelf gaat, krijg je ondersteuning van een specialist – bijvoorbeeld als je hulp nodig hebt bij het plannen. Ook als je last hebt van faalangst, sociale problemen, dyslexie of andere taalproblemen hebben wij specialisten die je kunnen ondersteunen. Samen maken we de sfeer.

 

Citaat Elsemiek (docent)

“Wanneer je je veilig en fijn voelt op school, kun je het beste nieuwe dingen leren. Als docent vind ik het daarom belangrijk dat er altijd een goede sfeer hangt in de klas. Zodra er toch iets is, lossen we dat met elkaar op. We zijn er namelijk samen verantwoordelijk voor dat iedereen zich goed voelt!”

 

Jij kiest je route

In de mavo/havo-onderbouw werken wij met heldere leerdoelen en ga jij steeds meer zelf kiezen wat, hoe, met wie en wanneer je het beste leert. Je onderzoekt wat de beste manier van leren voor jou is. Dit doe je door met je coach te kijken wie je bent en welke manieren van leren goed werken voor jou. Dat noemen we reflecteren. Je leert om zelfstandig te plannen en je werk te organiseren. Op de Sav leer je leren.

 

Samenwerken

Door samen te werken aan opdrachten in de praktijk ontwikkel jij een actieve en ondernemende houding. Dat is heel belangrijk voor elke burger in een snel veranderende maatschappij. Zo leer je vaardigheden als

·         in actie komen,

·         informatie verwerken,

·         planningen maken,

·         op onderzoek uit gaan,

·         ICT gebruiken en

·         jezelf presenteren.

De ene keer ben je creatief iets aan het maken, de andere keer los je problemen op. Daarin maak je keuzes: wat werkt voor jou en wat past bij jou. De docenten coachen je bij het kiezen. Als het nodig is, sturen ze bij. Maar jij kiest je eigen leerroute.

 

Citaat Theo (docent)

“Ik vind dat iedereen talent heeft. Op de Sav coachen wij je bij het ontdekken en/of ontwikkelen van je talent. Ben je al een supertalent of wil je juist ontdekken wat je talent is? Dan zit je bij de Sav op de juiste plek!”

 

Wij zijn je gids

Op school doe je kennis op en leer je vaardigheden. Daarbij zijn wij jouw docent en coach. Maar het gaat er ook om of je die kennis en vaardigheden goed inzet. Bijvoorbeeld:

·         In het project ‘Den Haag’ bezoek je de Tweede Kamer. Je zet met een groepje een eigen politieke partij op met standpunten. Jij kiest met je standpunten of je de maatschappij beter wilt maken of…

·         Stel, je maakt een robot bij het vak D&I. Waar zet je die dan voor in?

Ook bij deze keuzes helpen we je graag, als het nodig is. Zo maken wij een school voor het leven. 

Jij kiest je route, wij zijn je gids.


De Savornin Lohman | v. Ghentlaan 51 1215 PN Hilversum | tel: 035 - 624 02 61 | fax: 035 - 624 62 16 | post@savorninlohman.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV