Spaans

¡Descubre el mundo del Español!


Ontdek de wereld van het Spaans! Het Comenius College heeft een breed talenaanbod. Naast Engels, Duits en Frans kunnen leerlingen kiezen voor het vak Spaans. Spaans is erg populair op onze school. Dat is ook niet zo gek, want in Spanje en in nog 22 andere landen wordt Spaans gesproken en voor ruim 300 miljoen mensen is Spaans de moedertaal. Spaans is dus een wereldtaal en daarnaast is het gewoon een hele leuke taal om te leren!

Het vak Spaans wordt aangeboden vanaf de brugklas. Je kunt ook eindexamen doen in Spaans. Als je Spaans als eindexamenvak kiest, sluit je het vak af met een landelijk eindexamen.

Het vak Spaans bij ons op school richt zich  met name op de vijf vaardigheden van een taal: leesvaardigheid, schrijfvaardigheid, luistervaardigheid, spreekvaardigheid en gespreksvaardigheid. Dit houdt in dat de leerlingen, naast de traditionele grammaticaregeltjes, vooral  leren communiceren in het Spaans. Het vak wordt zo aangeboden dat leerlingen na het eerste jaar al een echt gesprekje kunnen voeren of bijvoorbeeld korte tekstjes in Spaanse tijdschriften kunnen lezen. De docenten spreken veel Spaans tijdens de lessen, hierdoor leer je de taal extra snel. Ook maken wij gebruik van een Taalportfolio, een dossier waarin de leerlingen hun voortgang van de Spaanse taal laten zien en archiveren.

 

Comenius College | Bisonlaan 1 1217 GH Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | info@comeniusnet.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV