Huiswerkbegeleiding
Leerlingen kunnen om uiteenlopende redenen moeite hebben om op een effectieve manier met hun huiswerk aan de slag te gaan. 
Als steuntje in de rug biedt het Comenius College ruimte voor de huiswerkklas. 

De huiswerkklas begint na schooltijd om 15.40 uur, tot 17.20 uur. Leerlingen kunnen kiezen voor eén tot vier middagen per week. Aan de orde komen o.a. agendagebruik, plannen en leren leren. 

De huiswerkklas is er o.a.op gericht om te leren verantwoordelijkheid te gaan nemen voor het eigen leertraject. 
In het intakegesprek wordt duidelijk waar de leerling op dat moment staat, wat zijn / haar doelen zijn en waar aan gewerkt gaat worden. Dit wordt vastgelegd in een contract. Tijdens de feedbackgesprekken wordt gekeken naar vorderingen en gedrag en wordt het contract geactualiseerd met nieuwe aandachtspunten voor de komende periode. 

Er is een rustige, prettige werksfeer. 
Deelname kan in een groep van maximaal 12 leerlingen, ( focus ligt op controle goed agendagebruik, planning en leren leren ) of in een groep van maximaal 5 leerlingen, ( hier is extra tijd voor individuele aansturing en ondersteuning ). 

Bij interesse en voor informatie over de kosten, kunt u terecht bij onderstaande personen. 

Pauline Boekwijt                06-33313815     pauline.povel@kanalyse.nl

Renée Busink-Schipper      06-10212690      r.s.schipper@hetnet.nl 


Download het aanmeldformulier
Bijles
Bijles door leerlingen:


Een aantal bovenbouwers heeft aangegeven graag bijles te willen geven aan onderbouwers. Meer informatie hierover vindt u op deze link: Informatie bijles door bovenbouwers.pdf


De lijst met leerlingen die hieraan mee willen werken vindt u op de volgende link: Leerlingenlijst


We zijn dit project een jaar geleden gestart en hopen dat deze lijst op korte termijn aangevuld kan worden met meer leerlingen die bijles willen geven zodat we uiteindelijk voor ieder vak een leerling beschikbaar hebben.
Comenius College | Bisonlaan 1 1217 GH Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | info@comeniusnet.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV