Leerlingenraad

Beste leerlingen van het Comenius College,

Wij zijn de leerlingenraad van het Comenius College. Aangezien wij als leerlingen natuurlijk de belangrijkste gebruikers van de school zijn is het logisch dat de leerlingen ook mogen meebeslissen als het gaat over de toekomst en het gebruik van de school. Daarom vertegenwoordigen leerlingen in de leerlingenraad hun rechten op school!                                


De leerlingenraad is de schakel tussen de leerlingen, de leraren en de leidinggevenden van onze school. We komen eens in de maand bij elkaar om het over allerlei leuke, maar ook belangrijke en problematische dingen te hebben die ons opvallen in de school.


De leerlingenraad heeft een voorzitter die de vergadering leidt en de agenda maakt. Op deze agenda kan bijvoorbeeld staan dat we moeten gaan brainstormen over ideeën die de school leuker en/of beter kunnen maken. We sturen deze ideeën dan in een mail naar de schoolleiding en dan wordt er ook daadwerkelijk wat meegedaan. Bij de vergadering is de begeleider van de leerlingenraad ook aanwezig. De begeleider houdt vooral in de gaten hoe de vergadering verloopt en heeft contact met de docenten.


Wij vertegenwoordigen onze rechten ook via andere commissies, namelijk de schoolraad en de medezeggenschapsraad. Dit zijn belangrijke commissies waarin samen met docenten en ouders serieuze beslissingen worden genomen over de toekomst van de school. Je krijgt hierdoor de mogelijkheid om mee te stemmen over bijvoorbeeld nieuwe overgangsnormen of de financiën binnen de school en zelfs heel het CVO ‘t Gooi.


Verder hebben we ook contact met leden uit de leerlingenraad van andere scholen in het Gooi. Zo hebben we maandelijks een vergadering met HISO, hier bespreken we verschillende zaken die te maken hebben met de Hilversumse scholen. Hierdoor leren scholen van elkaar hoe ze het beter kunnen doen en krijg je ook een andere kijk op bepaalde zaken.


We hebben nog plaats voor nieuwe leden! Dus vind jij het leuk om mee te denken over oplossingen voor bepaalde problemen in de school? Meld je dan nu aan! Het staat erg goed op je CV als je dit soort activiteiten in je middelbare schoolperiode hebt gedaan. Bij lotingstudies heb je bijvoorbeeld meer kans om toegelaten te worden als je op je CV hebt staan dat je in de leerlingenraad hebt gezeten. Als je in de bovenbouw zit, en je bent lid van de leerlingenraad, hoef je ook nog eens geen module te volgen.


Stuur een mailtje naar leerlingenraad@comeniusnet.nl dan zullen we je een keer uitnodigen voor een proefvergadering. Natuurlijk kun je ons ook een mailtje sturen met vragen over zaken die beter kunnen binnen de school. Wij zullen jouw vragen of verzoeken dan bespreken en beantwoorden. 


Dus beslis mee en laat je horen, dan komt je stem vanzelf naar voren!Comenius College | Bisonlaan 1 1217 GH Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | info@comeniusnet.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV