Workshop Modelfotografie en photoshoppen

Door Isabella Verberg, klas 3M2

De eerste les, toen we bezig waren met de fotoshoot kregen we van de camera vrouw uitleg over de camera en hoe je het beste en mooiste kan fotograferen. Van de zijkant met weerkaatsing van het doek, allemaal manieren waarop de foto's steeds mooier werden. Zelf hebben we nog het meeste werk gedaan; we kregen natuurlijk wel hulp en uitleg, maar als je ziet hoe de foto’s geworden zijn, mogen we best trots op onszelf zijn! De volgende les van meiden en techniek gingen we door met de foto’s bewerken. Best lastig om iets te bewerken, het moet er natuurlijk wel mooi en natuurlijk uit zien. Maar niet alleen de onzuiverheden wegwerken, maar ook gingen we met effecten werken. Soms mocht de foto wat lichter en bij de ander wat donkerder. Het mooiste is toch wel om de foto te laten hoe hij was. Een natuurlijke foto!

We zijn op bezoek geweest bij ROC Hilversum afdeling Techniek. Daar vallen de volgende opleidingen onder: bouwkunde, elektrotechniek, mechatronica, installatietechniek, werktuigbouwkunde, metaaltechniek en motorvoertuigen.

Na het introductiepraatje gingen de leerlingen zelf aan de slag om een besturingssysteem na te bootsen en met behulp van luchtdruk te laten werken. Ook kregen ze een demonstratie van een 3D-printer.

Comenius College | Bisonlaan 1 1217 GH Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | info@comeniusnet.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV