Bezoek ROC Hilversum


Mediapark onder de loep

Door mevrouw Bijlsma

Ons eerste uitje was naar het Mediapark waar ROC Hilversum afdeling media een eigen Studio 6 heeft. Daar worden de praktijklessen voor podium- & evenemententechniek en mediatechnologie gegeven. We ontmoeten een enthousiaste Kiki Benkemper, die begon als productieassistent op niveau 2. Maar inmiddels na niveau 3 nu op het laatste niveau 4 zit van podium & evenemententechniek. Sinds dit jaar vinden er bij villa Heideheuvel ook praktijklessen plaats voor de opleiding Broadcast Operation. Je leert o.a. alles over beeldtechniek, licht en audio.

Bij ons tweede uitje werden we ontvangen door Anneke Franken op het ROC Hilversum. Zij is coördinator media. Als je later een baan in deze richting zoekt, betekent dat creatief en ondernemend zijn. Ook is het belangrijk om flexibel te zijn; je maakt soms lange dagen, werkt als anderen vrij zijn, sociaal te zijn, communicatief en vooral een teamwerker te zijn. Ze wist veel te vertellen over de verschillende richtingen binnen media.

 

Door Jenna Dorrestijn (3m1)

Op 19 oktober zijn we naar het Mediapark gegaan. Daar hebben we een rondleiding gekregen en zagen waar de leerlingen studeren. We kregen ook uitleg door Kiki Benkemper, die erg enthousiast was. Kiki vertelde dat zij de opleiding deed waarbij je op festivals moet opbouwen. Zij is via niveau 2 en 3 nu inmiddels op niveau 4 beland. Ook vertelde ze dat ze eerst binnen de Media een andere richting wilde doen maar dat niet meer gaat doen omdat ze dit veel leuker vindt. Daarna zijn we naar Heideheuvel gegaan, waar  ze bezig waren met een livestream. Daar mochten we ook rondkijken en kregen we een pen mee naar huis. Aan het einde hebben we ook een lekker stuk pizza gekregen.

 

Door Agnieszka Brands (3m1)

Op donderdag 2 november gingen we naar het ROC, een MBO-college in Hilversum. We kregen een rondleiding van Anneke. We kregen chocomel te drinken en een uitleg over de school. We konden vragen stellen aan Anneke en van mevrouw Bijlsma kregen we snoep voor bij de chocomel. We kregen een filmpje te zien over welke opleidingen er allemaal zijn. Er zijn zeven opleidingen in de media: Broadcast Operation, Media Technologie, Media en Evenementen, Media Animation & Design, Podium en Evenemententechnicus, Podium en Evenemententechniek Geluid en Podium en Evenemententechniek Licht. We kregen op het eind ook een paar spulletjes cadeau. Ik vond het een hele interessante middag.


Comenius College | Bisonlaan 1 1217 GH Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | info@comeniusnet.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV